Volledig scherm
© stock.xchng

Meer onderzoek nodig voor geitenhouderij in Rossum

ROSSUM - In het milieueffectrapport dat geitenhouder Alexander van der Schans heeft ingediend voor de bouw van een geitenhouderij aan de Schoofbandweg in Rossum, ontbreken een paar dingen. Dat stelt de Commissie m.e.r, die het milieueffectrapport heeft beoordeeld. De ondernemer moet met extra onderzoeken komen voor de procedure verder kan worden afgewikkeld.

In het rapport ontbreekt onderzoek dat aantoont dat het bouwen van het bedrijf archeologische waarden niet schaadt. Volgens de Commissie m.e.r. is doorschuiven van dat onderzoek niet mogelijk op grond van de regels uit het bestemmingsplan. Daarnaast vindt zij het belangrijk dat bij het verlenen van de omgevingsvergunning de werking van het ventilatiesysteem goed is geborgd.

De Commissie m.e.r heeft de milieueffectrapportage van Van der Schans op verzoek van het college van B & W van Maasdriel beoordeeld. De komst van de stal met plek voor 5.100 geiten zou betekenen dat er bijna twee keer zoveel geiten dan inwoners in Rossum zijn; het dorpje telt net iets meer dan 2.600 inwoners.

Lees meer nieuws over grootschalige geitenhouderijen en de gevolgen daarvan op op bd.nl/qkoorts.

Zaltbommel e.o.