Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Meer overleg over forse schadeclaim Jagtenberg Heerewaarden

DEN HAAG/HEEREWAARDEN – De Raad van State geeft de gemeente Maasdriel en kunststofbedrijf Jagtenberg in Heerewaarden 6 weken de tijd om alsnog gezamenlijk uit een slepend planschadeconflict te komen.

Jagtenberg en de gemeente liggen al jaren overhoop over de bedrijfsbestemmingen voor het kunststofbedrijf aan de Hoogewaard. Aanvankelijk leek het bedrijf zo goed als weggestemd en diende Jagtenberg een gepeperde planschadeclaim bij de gemeente in. Uiteindelijk compenseerde de gemeente het bedrijf met een meer werkbare bedrijfsbestemming voor een bedrijf in een zwaardere milieucategorie.

Volgens de gemeente Maasdriel is daarmee alle opgelopen schade gecompenseerd, zo beweerde de woordvoerster dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Volgens Jagtenberg is dit niet het geval en resteert er nog een rekening van 326.000 euro. De Raad van State adviseerde het bedrijf en de gemeente toch nog een allerlaatste poging te doen om een minnelijke schikking te treffen. Daarvoor krijgen ze 6 weken. Als ze er niet uitkomen hakt de Raad van State zelf een knoop door en volgt de uitspraak over ongeveer 3 maanden.

Zaltbommel e.o.