Volledig scherm
Jan van Nerijnen (1935-2016). © Archieffoto Cor de Kock

Muziekman en oprichter Fanfare Alem Jan van Nerijnen (81) overleden

ROSSUM - Bij het 50-jarige bestaan van de Fanfare Alem die híj oprichtte, dirigeerde Jan van Nerijnen vorig jaar nog de Inge Polka, gecomponeerd voor zijn dochter. Donderdagochtend overleed hij, een week nadat hij 81 was geworden.

Van Nerijnen laat een grote muzikale erfenis achter. Hij werkte als muziekdocent en dirigent bij verschillende orkesten in de regio. Zijn kennis van de muziek was indrukwekkend, evenals zijn staat van dienst in de Nederlandse muziekwereld. Zo schreef hij liefst 700 orkestarrangementen, waarvan een aanzienlijk deel uit eigen composities bestaat.

Zelf werd de geboren Dubbeldammer op 9-jarige leeftijd op het spoor van de muziek gezet. Hij werd lid van de fanfare in Dordrecht, speelde onder meer bugel, piano en trompet en maakte met dat laatste instrument jarenlang deel uit van een lange rij gerenommeerde orkesten. Hoogtepunten waren Van Nerijnens optreden in het Nederlands Kamer Orkest tijdens het Bach-festival op Madeira en het Festival d’Aixen- Provence.

Zes jaar recenseerde Van Nerijnen voor Brabants Dagblad muziekuitvoeringen in de Bommelerwaard. Hij wordt in besloten kring gecremeerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement