Volledig scherm
Mels ( 10) © Truus Peters

Muzikale eind- en ouderavond Velddriel goed voor inzameling

VELDDRIEL - Lekker hard op potten en pannen slaan, optreden met je trompet, gitaar en piano voor alle ouders en ritmisch sporten met elastiek. Kinderen van de Brede school Deken Wehmeijer in Velddriel zetten zich donderdagavond voor 100 procent in om de spaarmeter te laten stijgen voor de muziek- en geluidsinstallatie op het podium in de aula van de school.

,,Een geluidsinstallatie die onmisbaar is bij culturele optredens door de kinderen" opent directeur John Leijdekkers deze avond zonder microfoon. ,,Maar met de 1100 euro die de kinderen met gesponsorde fiets en looptochten tijdens de Koningsspelen hebben opgehaald kunnen wij de eindejaarsmusical ‘Ren voor de Robot’ van geluid voorzien." Die musical wordt opgevoerd op woensdag 20 juli.

Bijzondere avond
Het was een bijzondere avond. Ruim 70 van de 100 kinderen zijn aanwezig en meer dan 50 ouders. Thomas van Wamel van Main Music School, ook aanwezig, heeft de afgelopen 2 jaar wekelijks alle groepen onderverdeeld in onder en bovenbouw les gegeven in muziek, ritme, beweging, zelf liedjes schrijven zingen en drummen. Door de toekenning van een subsidie door de overheid kunnen leerkrachten de opgedane kennis van muziek verder ontwikkelen en in praktijk brengen aan de leerlingen.

Leerkrachten Ans en Marian hadden voor deze avond alle workshop en spelletjes geprogrammeerd. Ieder onderdeel kostte een bescheiden bedrag.

Het openingsspel was een muzikale quiz voor alle kinderen, met vragen als hoeveel zwarte toetsen heeft een piano. Of welke nationaliteit heeft Justin Bieber. Het was een afvalrace. Uiteindelijk wonnen Max- Martijn en Inte. Ze mochten een prijsje uitzoeken. Daarna speelde Mels gitaar voor het publiek van ouders. Rudi speelde trompet en Ruyter en Janneke op de piano. Steeds was er een groot applaus. Aan het eind van de avond bleek de spaarmeter met 225 euro gestegen.

Volledig scherm
Rudi ( 9) © Truus Peters
Volledig scherm
Lekker hard op potten en pannen slaan. © Truus Peters
Volledig scherm
Ruyter ( 11) © Truus Peters

Zaltbommel e.o.