Volledig scherm
Zuivelboerderij Den Eelder in Well. © Annemiek Steenbekkers/BD

Nabrander PvdA over precedentwerking besluitvorming Maasdriel

KERKDRIEL - Moet Maasdriel een aantal politieke besluiten niet herzien? Die vraag stelt John Leijdekkers van de PvdA naar aanleiding van de discussie afgelopen woensdag over de uitbreidingsplannen van Zuivelboerderij Den Eelder in Well.

Het college was woensdag van mening dat de raad na instemming niet hoeft te vrezen voor precedentwerking. "De gemeente zou dit altijd kunnen weerleggen. Er moet sprake zijn van vergelijkbare situaties op alle punten voordat er sprake kan zijn van gelijke behandeling", aldus Leijdekkers.

Maar hoe valt dat te rijmen, zo wil hij weten van het college, met bijvoorbeeld het eerdere besluit om in Rossum geen minicamping bij B&B Tussen twee Dorpjes toe te staan onder het mom van kans op precedentwerking? "Is de raad daarbij op het verkeerde been gezet? Het is immers altijd mogelijk om een beroep op precedentwerking te weerleggen."

Leijdekkers vraagt het college aan te geven of het zich schaart achter de genoemde omschrijving van precedentwerking. En zo niet, waarom het tijdens het debat over Den Eelder niet corrigerend heeft opgetreden.

Zaltbommel e.o.