Volledig scherm
De 7-jarige Raphaël Stuivenberg mocht de kraan die de schroefpalen boort bedienen, als officiële starthandeling van de bouw van de Varikse Driehoek. © Annemiek Steenbekkers

Nieuwbouw Varikse Driehoek Heerewaarden nu officieel begonnen

HEEREWAARDEN - "Dáár gaan ze een huis maken." De 7-jarige Raphaël Stuivenberg wijst resoluut naar een kaal stuk zand langs de Variksestraat. Hij mocht woensdag de kraan die de schroefpalen boort bedienen, als officiële starthandeling van de bouw van de Varikse Driehoek.

Er worden in eerste instantie 38 huurhuizen gebouwd aan de Variksestraat, Burgemeester Woltersstraat en Korte Valksestraat. Een gebied dat, wanneer je het vanuit de lucht bekijkt, de vorm van een driehoek heeft. In totaal biedt het bestemmingsplan ruimte voor de bouw van 57 woningen.

Eindelijk is het zover, werd zo links en rechts woensdagmiddag onder de circa 50 aanwezigen verzucht. Al in 2008 werd bestuurlijk besloten over sloop van de 49 verouderde huurwoningen en over nieuwbouw. De helft van de bewoners keert straks terug in de Varikse Driehoek.

Volgens de aannemer worden de eerste huizen over 3,5 maand opgeleverd. Zodat de kleine Raphaël nog voor de zomer van zijn nieuwe kamer kan gaan genieten.

Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers
Volledig scherm
© Annemiek Steenbekkers

Zaltbommel e.o.