Volledig scherm
Recreatiegebied De Zandmeren. © Annemiek Steenbekkers/BD

Nieuwe locatie voor zandbedrijven aan Zandstraat in Kerkdriel in beeld

KERKDRIEL - Volgens wethouder Gerard van den Anker is er een alternatieve locatie in beeld voor de twee zandbedrijven vooraan in de Zandstraat in Kerkdriel. Verplaatsing is van belang voor de verdere ontwikkeling van het naastgelegen recreatiegebied De Zandmeren en het aantal verkeersbewegingen in en rond het dorp.

De beoogde locatie concreet benoemen doet de gemeente niet, maar: ‘gedacht wordt aan een plek bij de rivier en in de directe nabijheid van de provinciale weg’. Van den Anker: „Het gaat om watergebonden bedrijven. Die moeten liggen aan de rivier en daar is sprake van nogal wat waterbeschermende statussen. Die worden momenteel onderzocht.”

Verplaatsen
De wethouder erkent dat de situatie momenteel ‘niet ideaal is’. „De bedrijven zitten op een gedeelte wat ook de entree van De Zandmeren is. We willen ze als college graag verplaatsen, maar hebben ook oog voor het belang van de ondernemers die daar al jarenlang zitten en een belangrijke rol vervullen. We willen een passende oplossing vinden, ook voor wat betreft de verkeersafwikkeling.”

Zaltbommel e.o.