Volledig scherm
Het ontwerp van de vlag van de nieuwe fusieclub HRC'14. © Annemiek Steenbekkers

Nieuwe voetbalclub Rossum/Hurwenen heet HRC'14 (video)

HURWENEN - HRC'14, dat is de naam die de voetballers van Rossum en Hurwenen vrijdagavond kozen voor de nieuwe fusieclub die met ingang van komend seizoen aan de competitie deelneemt.

De vijf andere namen waaruit gekozen kon worden waren VV Tuderi (Tussen de rivieren), VV Heros (Hurwenense En Rossumse Onoverwinnelijke Sportievelingen), Huros'14, VV Grinnes (streeknaam uit Romeinse tijd) en VV Phenix (vogel die sterft en herrijst uit as).
Na één stemronde bleven VV Heros (uiteindelijk 39 stemmen) en HRC'14 (88 stemmen) over. Als ondergrens werd een percentage van 75 procent
gehanteerd.
De leden kwamen vrijdagavond voor het eerst bijeen in dorpshuis De Kil in Hurwenen. De keuze voor de clubkleuren viel met overgrote meerderheid op blauw/zwart. Het tenue bestaat uit een blauw-zwart gestreept shirt met brede banen en zwarte broek en sokken. Het blauw komt over van RVV (Rossum), het zwart van HVV (Hurwenen). Het logo met de ooievaar kreeg in de tweede stemronde meer steun dan het schild met de Rossumse lorre. De vlag wordt er één met verticale banen in blauw en zwart.

HRC 14 from André Versteeg on Vimeo.

Volledig scherm
Het logo van de nieuwe fusieclub HRC'14.
Volledig scherm
Het tenue van de nieuwe fusieclub HRC'14. © Annemiek Steenbekkers
Volledig scherm
De leden van VV Hurwenen en VV Rossum kozen als nieuwe naam HRC'14. © Annemiek Steenbekkers