Volledig scherm
Ton van Balken © Truus Peters/BD

Nieuwe voorzitter bij Dorpsraad Velddriel

VELDDRIEL - Ruim tachtig belangstellenden kwamen woensdagavond naar de Boxhof voor de jaarvergadering van Dorpsraad Velddriel. Met nieuwe voorzitter Carola van Kessel.

De bestuurswisseling kwam aan bod, evenals een presentatie over duurzaamheid door Ton van Balken, oud wethouder van de gemeente Zaltbommel, de resultaten van de Dorpsraad en de woningbouw in Velddriel-Zuid.

Wegens drukke werkzaamheden gaf voorzitter Dennis Slagter de voorzittershamer over aan bestuurslid Carola van Kessel. Het secretariaat wisselt van Miranda van der Waal naar Beppie Pardoel. De vacature van penningmeester is nog vacant.

Onder meer het afbreken van de afgebrande boerderij op de hoek van de Provincialeweg en de jeugdsoos kwamen in de jaarvergadering aan bod. Ook voor behoud van de St. Martinuskerk blijft de Dorpsraad zich inzetten.

Verder kwam het verbeteren van de verkeersveiligheid hoek Voorstraat/ Sint Antoniusstraat nog aan bod. De kinderraad van de Deken Wehmeijerschool heeft dit gevraagd als groot aandachtspunt. Van en naar school toe is dit gevaarlijk met oversteken.

Volledig scherm
Jaarvergadering van Dorpsraad Velddriel. © Truus Peters

Zaltbommel e.o.