Volledig scherm
Zowel in Hurwenen als Hedel staat maandag 1 januari weer een nieuwjaarsduik op het programma. © roy lazet

Nieuwjaarsduik bij de dijk in Hurwenen vanwege hoogwater

HURWENEN/HEDEL  - Vanwege het hoogwater in de uiterwaarden van de Waal is de nieuwjaarsduik in Hurwenen maandag verplaatst naar de dijk bij de Gemeenteweg.

Nogmaal gesproken is het Hurnse zandgat aan het eind van de Roerdompweg de plaats waar de durfals op 1 januari te water gaan om zich daarna te warmen aan een kampvuur en wat versnaperingen.  De duik verplaatst zich maandag een paar honderd meter.

Het is voor de 32ste keer dat er een nieuwjaarsduik in Hurwenen te nemen is. De organisatie is in handen van de zwemcommissie Nieuwjaarsduik en Dorpshuis De Kil. Na afloop is er in het dorpshuis voor alle deelnemers een medaille en gratis erwtensoep en chocolademelk. Voor wie er bij wil zijn: de duik is om 13.00 uur.

Hedel

Ook in Hedel is er maandag weer een nieuwjaarsduik. Die heeft plaats om 14.00 uur aan het eerste Maasstrandje. Voor warmte wordt gezorgd in de vorm van nieuwjaarswensen, een kampvuur, chocomel, glühwein en een kleine versnapering.

Well

Naast Hurwenen en Hedel kent Well ook een nieuwjaarsduik. Die begint om 12.00 uur in het Wellse strandbad. De deelnemers hoeven niet bang te zijn dat ze in de kou komen te staan. Er is een vloerkleed, een kampvuur en een schutting. Iedereen kan zich na de duik omkleden en er zijn onder andere oliebollen, warme chocolademelk, soep en glühwein.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement