Volledig scherm

NK Autocross zaterdag in Velddriel

KERKDRIEL - Op het terrein aan de Drielse Veldweg 15 in Velddriel wordt zaterdag het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap autocross verreden. Hier verschijnen ruim 200 voertuigen aan de start.

Organisator is de Autocrossvereniging ACCG uit het Brabantse Geffen. De professionaliteit van de autocross maakt de laatste jaren een enorme sprong voorwaarts. Van het moedwillig kapot rijden van je oude auto, tegenwoordig bangeren, is allang geen sprake meer.

Er wordt gestart in een groot aantal klassen. De jongste en nieuwste klasse is de juniorklasse. Met een standaard 1300cc motor mag je vanaf je 14e tot aan het jaar waarin je 18 wordt in deze klasse meerijden.

Bij de Divisie A en V is een maximale cilinderinhoud van 2000cc een vereiste. Nog meer technische vrijheid is er in de klasse voor de toerwagens. Auto's waaraan onder de motorkap veel is aangepast.

De oude VW kever is in het straatbeeld zo goed als verdwenen, maar in de keverklasse is de look er nog steeds. Dan blijven er nog 3 sprintklasses over die qua opbouw allemaal hetzelfde zijn. De sprint 1600 en de Sprint 2000 klasse hebben aangepaste versnellingsbakken en een motor die een maximale cilinderinhoud heeft van 1600 of 2000cc. Verder is er nog de Superklasse.

Alle deelnemers rijden drie ronden. De dara behaalde punten worden bij elkaar opgeteld om aan de hand hiervan de opstellingen voor de finales bepaald.

De eerste wedstrijden beginnen om 9.30 uur Rond 17.00 uur staan de finales gepland waarin de strijd om het kampioenschap echt losbarst.

Zaltbommel e.o.