Volledig scherm
De technische recherche onderzocht de parkeerplaats van een camping aan de Maasbandijk in Kerkdriel © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Onderzoek verdachten liquidatie Kerkdriel afgerond

ARNHEM (APA) – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft per 1 mei het vooronderzoek naar twee verdachten van de liquidatie van Chahid Yakhlaf in Kerkdriel, op oudjaarsdag 2015, afgerond. De verdachten, een 22-jarige Amsterdammer en een 26-jarige man uit Capelle aan de IJssel, blijven achter tralies tot de behandeling van hun rechtszaak. Zo bleek tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Arnhem.

Ondanks dat het onderzoek nog niet af is, somde de officier van justitie al een aantal mogelijke aanwijzingen tegen de twee op. Het gaat vooral om de telefoons en de auto van de mannen, die een aantal keren op de plaats delict – camping Maaszicht in Kerkdriel – aanwezig waren, vlak voor en op oudjaarsdag. Net iets na 18.00 uur is de auto van Chalid Yaklaf met twee mitrailleurs doorzeefd, toen die de camping afreed. Hij is in het ziekenhuis overleden. Twee andere inzittenden van de auto, waaronder de broer van Yaklaf, raakten lichtgewond. Het betrof een afrekening in het criminele circuit, preciezer gezegd binnen wat de ‘Amsterdamse mokro-oorlog’ wordt genoemd. De camping was de schuilplaats voor Yaklaf.

De verdachten zijn in november gearresteerd. Ze claimen allebei dat ze niks met de liquidatie te maken hebben, maar er liggen zo veel aanwijzingen tegen de twee dat de rechtbank niet inging op de verzoeken tot schorsing van de voorlopige hechtenis. Op 19 april is er weer een tussentijdse zitting. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.