Volledig scherm
© stock.xchng

Ook Hurwenen roert zich in kwestie geitenstal

HURWENEN - Omwonenden van Van der Schans Melkgeiten bv in Hurwenen hebben de Nationale Ombudsman ingeschakeld. Op die manier hopen zij informatie van de afgelopen vijf jaar boven tafel te krijgen.

Na de bewoners van de Schoofbandweg in Rossum, die zich verzetten tegen de komst van een stal voor 5.100 geiten van Van der Schans Melkgeiten bv, roert nu ook Hurwenen zich. Het gaat om een groep van twintig inwoners die in de buurt wonen van het moederbedrijf aan de Molenstraat.

Omdat de GGD benadrukt dat de geitenhouder zich straks op de nieuwe locatie strikt aan de regels moet houden, willen inwoners graag weten hoe de ondernemer zich de afgelopen vijf jaar heeft gedragen. Zij willen informatie over de uitkomsten van controles en over de eventuele registraties van klachten en overtredingen, maar vangen bot bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. En omdat ook een beroep op de Wet openbaar van bestuur (Wob) nauwelijks iets heeft opgeleverd, wenden de buurtbewoners zich nu tot de Nationale Ombudsman.

Zaltbommel e.o.