Volledig scherm
© Frans Bosscha

Overboord geslagen bemanningslid binnenvaartschip op tijd uit de Maas bij Well gered

WELL - Een bemanningslid van een binnenvaartschip is donderdagmorgen op de Maas ter hoogte van Well in de storm overboord gewaaid. De man kon even later levend uit het koude en onrustige water worden gevist. 

Alle hulpdiensten rukten uit voor de drenkeling, inclusief de traumahelikopter.  Ook schepen die op dat moment in de omgeving waren kregen een oproep om uit te kijken naar de man. Ook Zwaantje 1, van bunkerstation Slurink uit Zaltbommel was toevallig in de buurt. ,,We waren op de Maas om een vrachtschip te bunkeren", legt een medewerker uit. Slurink voorziet al varend op de rivieren binnenvaartschepen van brandstof. ,,We zijn meteen mee gaan zoeken. Gelukkig is de man levend gevonden en naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij is overgedragen aan de hulpdiensten."

  1. Adviesraad: 'Geef meer aandacht aan de kleintjes in Maasdriel zoals Alem en Velddriel'

    Adviesraad: 'Geef meer aandacht aan de kleintjes in Maasdriel zoals Alem en Velddriel'

    KERKDRIEL - De ontmoetingsfunctie, levendigheid en vitaliteit van kleine dorpen in de gemeente Maasdriel loopt terug. En daar moet de gemeente alert op zijn. Die boodschap brachten de leden van de Raad voor Inspiratie en Advies deze week over bij de overhandiging van hun adviesrapport over leefbaarheid aan de wethouders Jan-Hein de Vreede en Anita Sørensen. ,,De kleintjes hebben het gewoon moeilijk.’’

Zaltbommel e.o.