Volledig scherm
© Frans Bosscha

Overboord geslagen bemanningslid binnenvaartschip op tijd uit de Maas bij Well gered

WELL - Een bemanningslid van een binnenvaartschip is donderdagmorgen op de Maas ter hoogte van Well in de storm overboord gewaaid. De man kon even later levend uit het koude en onrustige water worden gevist. 

Alle hulpdiensten rukten uit voor de drenkeling, inclusief de traumahelikopter.  Ook schepen die op dat moment in de omgeving waren kregen een oproep om uit te kijken naar de man. Ook Zwaantje 1, van bunkerstation Slurink uit Zaltbommel was toevallig in de buurt. ,,We waren op de Maas om een vrachtschip te bunkeren", legt een medewerker uit. Slurink voorziet al varend op de rivieren binnenvaartschepen van brandstof. ,,We zijn meteen mee gaan zoeken. Gelukkig is de man levend gevonden en naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij is overgedragen aan de hulpdiensten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Portemonnee van Margriet uit Alem terecht na bizarre rit over de snelweg
    PREMIUM

    Portemon­nee van Margriet uit Alem terecht na bizarre rit over de snelweg

    ZALTBOMMEL/ZEIST - Complete paniek. Dat voelde Margriet de Wilt (32) uit Alem toen ze woensdagmorgen op haar werk in Zeist aan kwam, de slagboom van de parkeerplaats wilde openen en haar portemonnee niet meer in haar tas bleek te zitten. Een uur later kon ze opgelucht adem halen. Hij was gevonden, met alles er nog in, bijna vijftig kilometer van de plek waar ze 'm voor het laatst in haar handen had. Het blijkt een bizar verhaal.

Zaltbommel e.o.