Volledig scherm
De Drie Linden in Alem © Annemiek Steenbekkers/BD

Paar Van Santen weet waar ze aan begint in dorpshuis De Drie Linden Alem

ALEM - Hans en Maria van Santen uit Rossum, de nieuwe beheerders van dorpshuis De Drie Linden in Alem weten waar ze aan beginnen. Eerder bestierden ze tien jaar lang De Parel in Rossum.

Vroeger, als het kermis was in Alem, dan kwam Hans van Santen (65) wel eens in dorpshuis De Drie Linden. „Ik ben er lang niet geweest, maar ik moet zeggen dat het er mooi uitziet.” Aanleiding waarom hij er toch met zijn echtgenote Maria (62) onlangs weer eens binnenstapte, was hun sollicitatie naar de functie van beheerder.

Tijdgebrek
„Maria en ik zijn eerder beheerder geweest in dorpshuis De Parel in Rossum. Dat hebben we een jaar of tien gedaan. Ik heb het werk altijd leuk gevonden, maar door tijdgebrek zijn we er destijds mee gestopt.” Dat was in december 2000. „We hebben besloten toch weer op een dergelijke functie te solliciteren. Mijn vrouw is overdag beschikbaar en ik spring bij zodra ik dat kan. Ik werk nog in de bouw, maar dat ga ik afbouwen.”

Er ontstond een vacature toen Huub Mombers en Mos van Ommeren eind mei aangaven er na 5,5 jaar mee te willen stoppen. De nieuwe beheerders beginnen op donderdag 1 september.

Zaltbommel e.o.