Volledig scherm
De St. Martinuskerk in Velddriel © Annemiek Steenbekkers

Parochiebestuur stelt vraagtekens bij ‘ramkoers’ Velddrielse parochianen

VELDDRIEL - Het bestuur van de St. Franciscusparochie is naar eigen zeggen graag bereid om met de contactwerkgroep in Velddriel te kijken naar alternatieven om pastoraal present te blijven. De Sint Martinuskerk openhouden is en blijft geen optie.

"We snappen de emoties in Velddriel, maar het is niet waarschijnlijk om te denken dat stampij maken helpt om je zin te krijgen. Dat doet niks af aan de omstandigheden waar we mee te maken hebben”, aldus bestuurslid Jan Luijks.
De sluiting van de kerken is ingegeven door teruglopend kerkbezoek, hoge onderhoudskosten en de eis van het bisdom om te komen tot een sluitende begroting.

Stichting
Direct nadat de voorgenomen verkoop van de Martinuskerk eind januari bekend werd - gelijktijdig met die van de Hubertuskerk in Alem - kwam er in Velddriel een handtekeningenactie op gang. Ook is inmiddels de Stichting Behoud St. Martinuskerk opgericht. Teleurgesteld over de lauwe reactie van het parochiebestuur op de 885 verzamelde handtekeningen, besloot de werkgroep woensdagavond een overleg te verlaten.

Kerkbezoekers
Velddriel laat het er niet bij zitten. Na de kerkdienst van zondag 13 maart is er om 10.30 uur een inloopuur waarbij reacties van kerkbezoekers worden verzameld. Ook wordt het aantal kerkbezoekers op 13 en 20 maart geteld.

Zaltbommel e.o.