Volledig scherm
© Thinkstock

Plasticfabrikant Jagtenberg uit Heerewaarden overgenomen door RPC Group

HEEREWAARDEN – De platsicfabrikant Jagtenberg uit Heerewaarden wordt overgenomen door de Britse beursgenoteerde verpakkingsproducent RPC Group. Met de deal is een bedrag gemoeid van ongeveer 20 miljoen euro. Dat meldt FD.

Jagtenberg is de dupe van aanhoudende schaarste aan grondstoffen voor de plasticindustrie. De leveranciers van de grondstoffen zijn selectiever geworden en bedienen alleen nog de grootste afnemers zoals Total, Sabic en Basf. Jagtenberg Plastics BV heeft drie vestigingen: in Heerewaarden, in Crailsheim (nabij Stuttgart) en in Antwerpen.

,,Ondanks dat dit besluit niet eenvoudig was, hebben wij in de RPC Group de organisatie gevonden die goed bij ons past”, zo schrijft Jagtenberg op haar website. ,,De overname brengt geen veranderingen met zich mee en onze samenwerking met klanten en leveranciers blijft zoals deze is. Onder dezelfde naam en met dezelfde gegevens.” Wat wel verandert is de aanwezigheid van de heer Jagtenberg. Hij zal zich op korte termijn volledig terugtrekken.

Zaltbommel e.o.