Volledig scherm
De politie speurde de Hoenzadrielsedijk af. © Wijkagent Monique Loeffen

Politie doet opnieuw sporenonderzoek in Kerkdriel rond liquidatie Chahid Yakhlaf

KERKDRIEL - De politie heeft woensdagmorgen opnieuw sporenonderzoek gedaan aan de Hoenzadrielsedijk in Kerkdriel. 8 agenten speurden de dijk af op zoek naar bewijsmateriaal in de zaak waarbij de 27-jarige Chahid Yakhlaf om het leven kwam. Het is niet duidelijk of er bruikbaar bewijs gevonden is.

De politie zoekt nog altijd naar de ware toedracht van de schietpartij in Kerkdriel op oudejaarsavond, waarbij Yakhlaf uit Weesp om het leven kwam.

Automatische vuurwapens
Op de toegangsweg naar camping Maaszicht aan de Maasbandijk in Kerkdriel werd op oudejaarsavond een auto beschoten door twee mannen met automatische vuurwapens. De auto die daar beschoten werd, reed daarna over de dijk richting Hoenzadriel en stopte daar onder aan de dijk. Bij een woning werd hulp ingeroepen. Twee van de inzittenden waren lichtgewond geraakt, Chahid Yakhlaf raakte dusdanig gewond dat hij later overleed.

Autobrand
In Zaltbommel op een parkeerterrein aan de Hogeweg brandde kort na de aanslag een auto volledig uit. Volgens de politie gaat het om een BMW 535 Touring, die bleek te zijn gestolen in Utrecht. De auto had het kenteken 18-TF-PZ, maar de kentekenplaten bleken eveneens gestolen. De politie zoekt nu onder meer getuigen die de BMW in Zaltbommel hebben gezien.

Volledig scherm
De politie doet sporenonderzoek op de Hoenzadrielsedijk. © Wijkagent Monique Loeffen

Zaltbommel e.o.