Volledig scherm
© Bart Meesters

Politie kan vreemdelingen uit brandende kas Kerkdriel niet meer vinden

KERKDRIEL - De politie weet niet waar de vreemdelingen die vorige week werden aangetroffen in een brandende kas in Kerkdriel nu zijn en of zij illegaal in Nederland verbleven.

In de kas aan de Grote Inghweg werden in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 januari naar verluidt 11 vreemdelingen aangetroffen, die daar eigenlijk helemaal niet mochten wonen. Het zou om Polen en Indonesiërs gaan. Zij werden eerst overgebracht naar de brandweerkazerne in Kerkdriel. Daarna gingen ze naar een ander adres. "Toen de vreemdelingenpolitie daar ging kijken, waren de vogels gevlogen". zegt een politiewoordvoerder. "We weten bij wie we moeten zijn, maar diegene kan of wil ons niet vertellen waar de mensen nu zijn en of zij legaal in Nederland verbleven of niet."

Aangestoken
De brand in de kas bleek op 2 plekken aangestoken. "Omdat er asbest vrijkwam, hebben we ons eerst bekommerd om de brand zelf, en om de omgeving. De herkomst en status van de mensen in de kas was onze tweede prioriteit. Daardoor hebben we nu dus misgegrepen. Soms lopen dingen helaas zo."

Zaltbommel e.o.