Volledig scherm
© Thinkstock

Politie toont beelden liquidatie Chahid Yakhlaf in Kerkdriel in Opsporing Verzocht

KERKDRIEL - De politie toont dinsdag de beelden van de liquidatie van Chahid Yakhlaf in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. De 27-jarige Yakhlaf werd op oudejaarsavond 2015 van dichtbij beschoten in Kerkdriel toen hij met zijn auto het terrein van een camping verliet.

Op bewakingsbeelden van de camping is onder andere te zien dat twee mannen op het parkeerterrein bij de toegangspoort van de camping staan te wachten. Wanneer het slachtoffer aan komt rijden om met zijn auto het terrein te verlaten, worden de inzittenden door beide mannen onder vuur genomen met automatische wapens. Ook worden beelden getoond van voor 31 december, waarop ook twee onbekende mannen te zien zijn.

Eerdere aanslag
Na het schieten verlaat de auto met de slachtoffers, waaronder ook de broer van Yakhlaf, het terrein en rijdt richting Hoenzadriel. Daar wordt bij een woning aangebeld en de hulpdiensten ingeschakeld. Yakhlaf overlijdt korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Chahid Yakhlaf was een bekende van de politie en overleefde een eerdere aanslag op zijn leven in november 2014.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20.30 uur op NPO1.

Zaltbommel e.o.