Volledig scherm

Rechtbank eist werkstraf van 180 uur tegen Rossumse man voor hennepkwekerij

ROSSUM/ARNHEM - Een 38-jarige man uit Rossum hangt een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand boven het hoofd vanwege betrokkenheid bij een hennepkwekerij en het bezit van een stroomstootwapen.

En hij moet mogelijk de geschatte hennepwinst, bijna 165.000 euro, terugbetalen. De man had een woonhuis met loodsen aan de Hogeweg in Rossum gehuurd.

In april 2014 kreeg de politie een melding van een gijzeling op dit adres. Ze gingen poolshoogte nemen en troffen een hennepkwekerij aan met 469 planten en ongeveer half zoveel stekjes.

Alarmeringssysteem
Er waren drie man aan het werk, maar de verdachte zei zich niet te herinneren dat hij mensen had ingehuurd. Hij verklaarde wel dat hij de plantage had opgezet met een kennis. Toen die verongelukte, ging hij in zijn eentje door. Hij had meer dan een halve ton geleend, onder meer om de kwekerij te voorzien van technische snufjes als een alarmeringssysteem dat een sms verstuurd als camera’s een verdachte beweging meldden. De rechter doet op 17 augustus uitspraak.

Zaltbommel e.o.