Volledig scherm
In het bedrijf aan de Schoofbandweg wil Van der Schans 5100 geiten stallen. © Google Maps

Samen Sterk Maasdriel stelt vragen over komst giga-geitenstal Rossum

DEN BOSCH - Samen Sterk Maasdriel wil van het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel weten waarom de gemeente akkoord is gegaan met de plannen voor de giga-geitenstal die Van der Schans Melkgeiten b.v. wil bouwen aan de Schoofbandweg in Rossum.

De fractie Samen Sterk Maasdriel heeft schriftelijke vragen gesteld over de grote geitenstal. Zo wil de fractie weten wat de gemeente met bezwaren van omwonenden en van buurgemeente Zaltbommel gaat doen. Ook wil Samen Sterk Maasdriel meer informatie over de stal, waar 5100 geiten moeten komen.

Het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel gaf dinsdag 29 maart aan dat de lichten op groen staan voor de bouwplannen van Van der Schans Melkgeiten. De komst van de megastal is omstreden vanwege de Q-koorts-gevaren die een dergelijke grote concentratie dieren met zich mee zou kunnen brengen.

GroenLinks stelde er statenvragen over op provinciaal niveau. Onder meer de Gelderse Milieufederatie en de Stichting Dorp en Landschap Bommelerwaard zijn tegen de komst van de stal, die één van de grootste geitenbedrijven van het land wordt.

Meer achtergronden en het laatste nieuws over de Q-koorts op bd.nl/qkoorts.

Zaltbommel e.o.