Volledig scherm

Schetsontwerpen multifunctioneel centrum Heerewaarden voorgelegd

KERKDRIEL/HEEREWAARDEN – Drie schetsvarianten voor het nieuwe multifunctioneel centrum (mfc) Heerewaarden worden tijdens een dorpsbijeenkomst op dinsdag 7 juli voorgelegd aan de inwoners.

Elke variant wordt op die avond gepromoot door een voorstander, waarna er ruimte is voor discussie en de aanwezigen hun voorkeur kenbaar kunnen maken. Op basis van deze input geeft een projectgroep, bestaande uit afgevaardigden van de toekomstige gebruikers zoals de Tweestromenschool, Dorpsraad Heerewaarden, de voetbalvereniging en dorpshuis De Vrijheid, een advies aan de stuurgroep. Van de stuurgroep gaat er een keuze voor een model naar het college van B en W in Maasdriel.

Het streven is om nog voor de zomer te komen tot een voorlopig ontwerp.

Bij de schetsen draait het om de stedenbouwkundige inpassing in de openbare ruimte, maar dat is volgens wethouder Jan-Hein de Vreede slechts één van de vier aspecten die een rol spelen bij de realisatie van het mfc. Ook van belang is de aanbesteding ervan die gekoppeld is aan de vrijvallende locaties van het dorpshuis en de school. Daarnaast is er de bestemmingsplanprocedure, volgens De Vreede het meest kritieke pad. En dan volgt nog de uitwerking en inrichting van de beheerstructuur van het mfc.

Zaltbommel e.o.