Volledig scherm
Omwonenden protesteren tegen de komst van de giga-stal met 5100 geiten. © Brigit Groeneveld/BD

'Schoofbandweg Rossum enige geschikte plek voor giga-geitenstal'

ROSSUM - De Schoofbandweg in Rossum is de enige geschikte plek voor de giga-geitenstal die Van der Schans Melkgeiten uit Hurwenen wil bouwen. Dat blijkt uit het antwoord van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van Samen Sterk Maasdriel (SSM).

Volgens het college is er gekeken naar alternatieve locaties, maar zijn die er in de gemeente niet. In de ogen van het college wordt het er aan de Schoofbandweg alleen maar mooier op. "Het betreft een locatie die een opknapbeurt kan gebruiken.” Vroeger zat op deze plek een varkensboer, maar het verouderde bedrijf staat al jaren leeg.

Het geplande complex van Van der Schans, dat in totaal plek biedt aan 5100 dieren, wordt echter een stuk groter. Dit past niet in het huidige bestemmingsplan en daarom ligt nu een wijziging ter inzage.

Botsen
Over de botsende belangen tussen het toekomstige geitenbedrijf en het aan de overkant van de Van Heemstraweg gelegen Zaltbommelse bedrijventerrein De Wildeman, is het Maasdrielse college helder. "Zaltbommel heeft er zelf voor gekozen om een bedrijventerrein te ontwikkelen naast een agrarisch gebied. Dan mag aangenomen worden dat hiermee rekening is gehouden.” En over de bezwaren van omwonenden zegt het college dat Van der Schans proactief en open gecommuniceerd heeft en te allen tijde bereid om met hen in gesprek te gaan.

Op 11 mei praat de commissie Ruimte over het plan. Aanvang 19.30 uur, in het gemeentehuis in Kerkdriel.

Zaltbommel e.o.