Volledig scherm
De toneelverenigingen spelen zogenaamd een heksverbranding na. © copyright Olaf Smit

Slotpark in Rossum decor voor middeleeuws spektakel

ROSSUM - Stro op de grond, gebraad aan het spit, soepketels boven het vuur, riddergevechten en heksenverbrandingen bepaalden de sfeer tijdens Middeleeuws Rossum, een evenement dat zaterdagmiddag werd gehouden.

Veel bezoekers kleedden zich in middeleeuwse stijl en maakten daarmee deel uit van een bijzonder schouwspel. Aanleiding voor het feest was het 450-jarig bestaan van het Manheimfonds, een Rossums fonds dat in het leven werd geroepen om armoede te bestrijden, maar dat daarnaast ook plaatselijke verenigingen en organisaties steunt. Carel baron van Randwyck, nazaat van de adellijke familie die het slot tot de jaren 50 van de vorige eeuw bewoonde, is voorzitter. Hij kwam voor de gelegenheid vanuit zijn woonplaats in Engeland naar Rossum. 

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Veel historische kostuums en muziek tijdens Middeleeuws Rossum © B Moerman

De toneelverenigingen uit Rossum en Hurwenen droegen -in historische kostuums- veel bij aan het welslagen, evenals de re-enactors van Ridders van de IJssel uit Kampen. Muzikale bijdragen kwamen onder meer van het shantykoor Levend Tuygh, het smartlappenkoor Gére Weg en het zeemanskoor The Jolly Sailors.