Volledig scherm
© ANP

Steun in Maasdriel voor extra bijdrage Veilig Thuis

KERKDRIEL - Vanuit Maasdriel is er steun voor een nieuwe financiële impuls voor Veilig Thuis. Het is niet voor het eerst dat er moet worden bijgesprongen om het slecht functionerende meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling overeind te houden.

Belangrijkste argument voor de commissieleden dinsdagavond: het gaat om een hele kwetsbare groep kinderen en volwassenen. "Die hulp moet gegarandeerd blijven”, aldus Brigit Verhoeven (CDA). Vooral om te kunnen voorzien in meer mankracht is er voor de tweede helft van dit jaar 1,6 miljoen euro extra nodig.

Financiën
Van Maasdriel wordt een aandeel van 72.826 euro verwacht. Voor Zaltbommel ligt dit bedrag op 82.210 euro, voor Neerijnen op 36.158 euro. Daarnaast is er ook nog eens 365.000 euro nodig voor een aanvalsplan, waarbij Maasdriel voor 16.000 euro staat ingeboekt.

Kritiek kwam er met name van Gijsbert Smit (GroenLinks), die de gang van zaken rond Veilig Thuis te weinig concreet vond en vindt. "Ook nu bij deze extra impuls worden er weer geen concrete doelen geformuleerd.” ​

Zaltbommel e.o.