Stoet vol gulle gevers tijdens kinderoptocht Ut Malse Arckeldurp (Ammerzoden)

VideoAMMERZODEN -  Met meer dan dertig deelnemers was er maandagmiddag sprake van een flinke kinderoptocht in Ut Malse Arckeldurp (Ammerzoden).  

De werkdruk in het basisonderwijs, 100 jaar Driekskes nacht en de liefde voor carnaval waren enkele thema's die voorbijkwamen. De wagens en lopers werden vergezeld door verschillende muziekkorpsen.  

Ook de toeschouwers kwamen aan hun trekken, want de stoet kende vele gulle gevers die er welhaast een wedstrijd van maakten om snoepjes uit te kunnen delen. 

Volledig scherm
Deze twee dames hadden speciaal voor de kinderoptocht in Ammerzoden hun mooiste baljurk aangetrokken. © Annemiek Steenbekkers/BD
Volledig scherm
Ook de jonge voetbalsters van Jan van Arckel lieten zich niet onbetuigd en liepen mee in de kinderoptocht. © Annemiek Steenbekkers/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ontuchtzaak Alem veel omvangrijker dan gedacht: acht slachtoffers bekend, twintig nog niet achterhaald
    Update

    Ontucht­zaak Alem veel omvangrij­ker dan gedacht: acht slachtof­fers bekend, twintig nog niet achter­haald

    ZUTPHEN/ALEM - In de Alemse ontuchtzaak zijn meer slachtoffers gemaakt dan gedacht. Van vijf kinderen was al bekend dat van hen beelden waren gemaakt, maar dat blijken er nu acht te zijn. Ook staan er op de beelden nog eens twintig kinderen van wie de identiteit nog niet bekend is. Dat bleek donderdagochtend tijdens een pro-formazitting over de zaak voor de rechtbank in Zutphen, waar de 45-jarige verdachte uit Alem aanwezig was.