Volledig scherm
Waard over de Tong. © Iris van Iersel

Talkshow Waard over de Tong haakt in op euthanasiekwestie

KERKDRIEL – Talkshow Waard over de Tong ging zondag over euthanasie, armoede in de regio en veiligheid in De Vergt. Onder andere Davy Pootjes, Stichting Help Elkaar Maasdriel en Buurtouders Zaltbommel waren te gast in De Leyenstein in Kerkdriel.

De inwoners van de Bommelerwaard met elkaar verbinden, dat is het doel van Waard over de Tong, een talkshow die zich richt op actualiteit in de regio.

Eelco
De eerste gastspreker was Trudy van Wijnen, specialistisch verpleegkundige. Samen met hosts John Leijdekkers en Hanneke Roos spraken zij over euthanasie. De discussie over dit onderwerp is sinds de publicatie over Tilburger Eelco de Gooijer in Brabants Dagblad opgelaaid.

Na het gesprek over euthanasie werden de onderwerpen ‘armoede in de regio’ en ‘veiligheid in De Vergt’ besproken.

Wereldkampioen worden
De middag werd afgesloten met een interview met motorcrosser Davy Pootjes uit Ammerzoden. Hij begon op zijn vierde met rijden en won op zijn vijfde zijn eerste medaille. Volgend jaar februari begint hij weer met racen, na een aantal vervelende blessures. ,,Na mijn herstelperiode mag ik er weer tegenaan. Er staan al een heleboel Grand Prix wedstrijden op de planning. Het doel is toch wel dat ik volgend jaar wereldkampioen mag worden. Ik heb nu in ieder geval voor vijf jaar getekend.”

Zaltbommel e.o.