Volledig scherm

Trekpontje recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel laat op zich wachten

KERKDRIEL - Het door de gemeente Maasdriel gewenste trekpontje in recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel laat nog even op zich wachten. Het blijkt een ingewikkelde klus. 

Wat zou het toch leuk zijn als wandelaars en fietsers een rondje kunnen maken door recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel. Met die gedachte wil de gemeente een trekpontje aanschaffen, dat de doodlopende Zandstraat verbindt met de eveneens doodlopende landtong die het gebied scheidt van de Maas. 

Ingewikkeld

Het pontje had er dit voorjaar moeten liggen, maar het bedrijf dat hier aanvankelijk voor was benaderd, heeft de opdracht teruggeven. Want: te ingewikkeld. Het water tussen de Zandstraat en de landtong is 80 meter breed en dat is te ver voor zo'n pontje. De afstand kan verkleind worden door twee twintig meter lange steigers in het water te zetten, waardoor er een oversteek van veertig meter overblijft. 

Maar er zijn meer complicerende factoren. De schommelende waterstanden in de Maas bijvoorbeeld. Maar wethouder Gerard van den Anker denkt dat het allemaal gaat lukken. De opdracht ligt nu bij een ander bedrijf en hij verwacht dat het pontje in september komt.

Veiligheid

Toch kan er nog een kink in de kabel komen. De benodigde toestemming van Rijkswaterstaat is er nog niet. En dan is er nog de veiligheid op het water. Vrijwel alle trekpontjes in Nederland vind je in natuurgebieden of op andere plekken zonder scheepvaart. Deze smalle doorgang in De Zandmeren wordt, zeker op zomerse dagen, druk bevaren, onder andere door gebruikers van de trailerhelling. 

Rijkswaterstaat laat desgevraagd weten dat ze nog geen plannen van Maasdriel voorbij hebben zien komen. ,,Pas als er melding wordt gemaakt, kunnen we het plan formeel toetsen aan de Waterwet." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement