Volledig scherm
Het vroegere pand van de groenteboer aan de Hogebankweg is veranderd in een elegante combi van kledingwinkel KIK, kapsalon DMH (Do My Hair) en aan de achterzijde StudioTop By Bo, een schoonheidssalon. Die laatste twee gaan donderdag open. © Annemiek Steenbekkers/BD

Twee van drie zaken aan de Hogebankweg in Kerkdriel gaan donderdag open

KERKDRIEL - Twee van de drie nieuwe zaken aan de Hogebankweg  in Kerkdriel die op last van een dwangsom eerder deze maand dicht bleven, gaan donderdag 15 februari alsnog open. Het gaat om kapsalon DMH (Do My Hair) en schoonheidssalon Studio Top by Bo

De familie Brekelmans heeft tot vreugde van de buurt de vroegere groentewinkel die lange tijd leeg stond omgetoverd in een elegante combinatie van detailhandel en dienstverlening.  Naast de salons is een deel van het pand ingericht als kledingwinkel (KIK).

En juist daar wringt de schoen volgens Maasdriel. De gemeente gaf eerder aan dat 't het één of het ander is: of de kap- en schoonheidssalon of de kledingwinkel. Om te voorkomen dat het pand toch al in gebruik werd genomen, legde de gemeente een dwangsom (30.000 euro) op.

Volgens de gemeente is de keuze voor of de salons of de kledingwinkel herhaalde malen voorgelegd en is, na een gesprek van de burgemeester met de familie, een vergunning aangevraagd voor de twee salons. 'Voor het onderdeel dienstverlening voor het totale pand'. Die vergunning is afgelopen vrijdag verleend. KIK Kinderkleding blijft vooralsnog dicht. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement