Volledig scherm
Vele verkopers en bezoekers zijn ondanks de buitjes naar braderie d'n Delkant gekomen. © Margriet de Wilt

Uitverkocht op Kerkdrielse jaarmarkt D'n Delkant

KERKDRIEL - Aan de kassa staat Koninklijke Harmonie Semper Crescendo entreekaartjes te verkopen. "Het is druk, stukken beter dan vorig jaar", zegt een bezoekster van de Kerkdrielse jaarmarkt .

Vele verkopers en bezoekers zijn zondag ondanks de buitjes naar het dorp gekomen voor weer een editie van de jaarlijkse braderie d'n Delkant. Vorig jaar was het weer nog veel slechter en regende het continu.

Jan van Diesen doet weer goede zaken met zijn oude schoenencollectie. Binnen vier minuten zijn de kramen voor zijn winkel helemaal leegverkocht. Ook binnen in zijn nieuwe winkel, waar hij nieuwe collecties schoenen verkoopt, heeft hij voldoende aanloop.

Bij de kraam van Hugo Elias uit Amsterdam is het alles behalve druk. De verkoper komt voor het eerst naar Kerkdriel en is niet tevreden: "Ik sta ook op de markt in Amsterdam en Breukelen. Daar verkoop ik goed. Hier heeft niemand interesse voor mijnpovençaalse tafelkleden", zegt hij teleurgesteld.

Ook de gebruikelijke producten zijn weer te koop, zoals sieraden, make-up, schoonmaakmiddelen, riemen en tassen. Opvallend is de kraam met porseleinen poppen en de kraam van Rian Koppelaar, waar je je vetpercentage kunt laten meten. Daarnaast is er veel te eten, te doen en te zien. Kinderen kunnen hun energie kwijt op het luchtkussen en oud-brandweerlieden stellen hun gerestaureerde brandweerwagen tentoon.

Zaltbommel e.o.