Volledig scherm
Aftredend wethouder Gerard van den Anker laat weten dat de vaststelling van het herziene bestemmingsplan Buitengebied door de gemeenteraad gepland staat voor het tweede kwartaal van dit jaar. © Annemiek Steenbekkers

Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Maasdriel volgt na verkiezingen

KERKDRIEL -  Augustus vorig jaar sloot de termijn waarop er gereageerd kon worden op het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied in Maasdriel. Daarna werd het stil rond de 10-jaarlijkse actualisatieAftredend wethouder Gerard van den Anker laat nu weten dat de vaststelling door de gemeenteraad gepland staat voor het tweede kwartaal van dit jaar. 

Als vertragende factoren worden onder meer aangedragen de pensionering van de projectleider - die is inmiddels vervangen - en het grote aantal van 128 reacties. Die zijn onderzocht, samengevat en nagenoeg allemaal van een conceptreactie voorzien.  Het college van B en W moet zich nog buigen over de zienswijzenota, waarna die richting raad gaat.

De actualisatie moet maken dat er straks een bestemmingsplan ligt dat weer aan alle eisen van de Wet ruimtelijke ordening voldoet. Enkele belangrijkste aanpassingen zijn ruimere mogelijkheden voor recreatie (mini-campings) en soepeler regels voor tuinders die teeltondersteunende voorzieningen nodig hebben. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement