Volledig scherm
Aan uitbreiding op de huidige locatie verbindt de gemeente drie voorwaarden. © Annemiek Steenbekkers/BD

Velddriel is als alles meezit binnenkort verlost van krot

KERKDRIEL - Met een beetje geluk gaat de uitgebrande woning op de hoek Kapelstraat/Provincialeweg in Velddriel binnen nu en drie maanden tegen de vlakte. Dat becijferde wethouder Gerard van den Anker donderdagavond tijdens de laatste raadsvergadering van 2015 in Maasdriel.

De prominent gelegen schandplek is velen al jaren een doorn in het oog. Het opschonen ervan is door de gemeente gekoppeld aan de uitbreidingswens van het ruim een kilometer verderop gelegen Nedcool. Het koelbedrijf wil een extra hal van 4.000 vierkante meter bouwen om toekomstbestendig te zijn.
Het beetje geluk dat nodig is voor een snelle sloop zit hem in de mate van medewerking vanuit de gemeente. Die bleek donderdagavond riant, al ging het nu alleen nog om een principe-besluit. Over de benodigde bestemmingsplanwijziging wordt op een later moment besloten. Zowel CDA, SSM als VVD schaarden zich achter het collegevoorstel waarin de bereidheid tot medewerking blijkt. Zij het onder voorwaarden. De bedrijfseigenaar moet zorgen voor een goede landschappelijke inpassing, een boomgaard tegenover zijn perceel aan de Provincialeweg verkopen aan het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) en zoals gezegd zorgen voor een nieuwe invulling van de Velddrielse schandplek. Plan is om er één of twee woningen te bouwen.

Zaltbommel e.o.