Volledig scherm
© Thinkstock

Verdachte adressen in Maasdriel krijgen controlebezoek

KERKDRIEL - Kijk niet raar op als u blauwe en grijze Volvo’s in de straat ziet. Ze zijn van bureau Legitiem. Medewerkers van dit bureau gaan de komende maanden verdachte adressen langs in de gemeente Maasdriel.

Deze voormalige rechercheurs zijn getraind in ondervragingstechnieken. De bedoeling is dat zij controleren wie er allemaal in de gemeente Maasdriel woont.

Daarvoor maken ze gebruik van een lijst met ‘verdachte adressen’, legt een woordvoerder van Maasdriel uit. „Dat zijn bijvoorbeeld adressen waar veel verhuizingen zijn geregistreerd, of die bekend zijn bij de Belastingdienst of het Centraal Justitieel Incassobureau.”

Illegale huisvesting
Volgens de woordvoerder wordt er niet speciaal naar Poolse arbeidskrachten gezocht, maar gaat het bijvoorbeeld óók om uitkeringsfraude. Toch komt dit onderzoek nu snel na de constatering dat de gemeente niet precies weet hoeveel Polen er in Maasdriel wonen. Er zijn er zo’n 900 ingeschreven, maar vermoedelijk bestaat er ook veel illegale huisvesting. En dat geeft risico’s, zoals bij de brand in het kassencomplex in januari, waar Polen en Indonesiërs bleken te slapen.

Zaltbommel e.o.