Volledig scherm
De Zandmeren in Kerdriel. © Janneke Hobo

Vernieuwingsslag Zandmeren in Kerkdriel blijft halverwege steken

KERKDRIEL - De gewenste vernieuwingsslag in recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel hapert door een gebrek aan geld en negatieve adviezen van instanties.

Begin dit jaar al temperde wethouder Gerard van den Anker de verwachtingen vanwege ‘het zeer beperkt beschikbare budget’ voor een kwalitatieve impuls. Ook al waren er voldoende ideeën.

Duiker
Van een kleine 20.000 euro subsidie via het (provinciale) regiocontract zijn onder meer zes nieuwe bankjes geplaatst en bomen gerooid. Wat nog niet is gerealiseerd is een duiker die voor meer doorstroming van het water zorgt en voor minder blauwalg.

Rijkswaterstaat is niet overtuigd van het effect van zo'n duiker en zou eerst nader onderzoek willen doen. Maar daar is geen geld voor. Speelelementen in het water, die zowel door de ondernemers als bezoekers worden gemist, daar adviseert de provincie Gelderland dan weer negatief over. Uit angst voor watervogels die er op gaan zitten en via hun ontlasting het zwemwater vervuilen.

Aanspreekpunt
De gemeente wil nu vanuit de ondernemers op De Zandmeren een commissie vormen die als aanspreekpunt fungeert. En onder meer meedenkt over een verlichtingsplan.

  1. Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    VELDDRIEL - De zwangere vrouw die tijdelijk dakloos is na de brand in een complex in Velddriel, krijgt van verschillende kanten hulp aangeboden. Ook haar buren, met een baby van een week oud, krijgen steun. Andere moeders willen hen waar mogelijk graag helpen met nieuwe spulletjes. De eigenaar van het pand, die werd opgepakt na de vondst van twee hennepkwekerijen, blijft ondertussen vast zitten.

Zaltbommel e.o.