Volledig scherm
De kettingzaagkunstenaars Dave Harmsworth (l) en Roel van Wijlick aan het werk in Well. © Annemiek Steenbekkers/BD

Voor je het weet zit er een varken op die boom in Well

WELL - Kettingzaagkunstenaars noemen ze zichzelf, de uit Engeland afkomstige Dave Harmsworth en Roel van Wijlick. De twee stortten zich woensdag op enkele stukken van afgezaagde populieren aan de Heust in Well.

De komst van de twee zagers was een idee van de Dorpsraad Well. De bomen moeten toch om, want te oud,  en op aangeven van de gemeente sloeg de dorpsraad aan het brainstormen. Uitkomst was om iets van de bomen te laten maken in de geest van wat er vroeger op deze plek vlakbij Slot Well te vinden was: een 'grientje met verrekès'.

Quote

Wij zijn tevreden als de mensen hier tevreden zijn.

Dave Harmsworth

De kinderen van basisschool De Hoeksteen kwamen woensdagochtend allemaal een kijkje nemen. Zij kregen ter plekke een kleine geschiedenisles en aan de hand van een miniatuur-speelgoedvarkentje gaven Harmsworth en Van Wijlick uitleg over hun werk.

,,Wij zijn tevreden als de mensen hier tevreden zijn'', aldus Harmsworth. ,,Het is nu mooi weer - warm zelfs voor ons omdat we beschermende kleding dragen - maar ook bij slecht weer was er geen probleem geweest. Het is een subtiel werk geworden uiteindelijk, met een knipoog naar het verleden.''       

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement