Volledig scherm
Remco de Haan, voorzitter van muziekvereniging DES uit Hedel, werd begin november uitgeroepen tot Hedelnaar van het Jaar. © Bas Moerman

Voorzitter Remco de Haan van DES Hedel wil 'verenigingsgevoel er in houden'

HEDEL - Remco de Haan (45), voorzitter van de Hedelse muziekvereniging DES, doet er alles aan om zijn club aantrekkelijk te houden voor alle leeftijdsgroepen. Zaterdagavond 9 december staat de zesde editie van De Vrienden van Hedel Live op het programma.

"Het wordt een feestje voor jong en oud, dit keer met onder meer Inge & Linda van der Linden, de band Lack of Time, Inger & Conny de Louw, het ensemble Cantamus en natuurlijk ons eigen orkest, allemaal talent van Hedelse bodem", vertelt de tuba-speler die al 26 jaar deel uitmaakt van het bestuur van Door Eendracht Sterk. 

Plaats van handeling is Gelre's End; de aanvang staat gepland om 20.00 uur.

Dat hij niet alleen in zijn vereniging, maar ook dorpsbreed op handen wordt gedragen voor zijn inzet, blijkt uit zijn recente benoeming tot Hedelnaar van het jaar. Wie de activiteiten van De Haan volgt, moet vaststellen dat een dergelijk eerbetoon op zijn plaats is. Als belangenbehartiger en promotor van DES steekt hij regelmatig zijn nek uit. Toen het ophalen van oud-papier -de belangrijkste inkomstenbron van de club- door de gemeente Maasdriel dreigde te worden stopgezet, trok hij tijdens een raadsvergadering alle registers open. En met succes.

Waar vergelijkbare verenigingen in de regio kampen met vergrijzing, weten De Haan en de zijnen alle leeftijdsgroepen aan te trekken. "Het is zaak om genoeg gezelligheid te bieden en daarmee het verenigingsgevoel er in te houden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zaltbommel e.o.