Volledig scherm
De pastorie in Hedel. © Annemiek Steenbekkers/BD

Vraagprijs pastorie in Hedel gekelderd

HEDEL - De Hedelse pastorie staat plots voor veel minder te koop dan voorheen. Van de oorspronkelijke vraagprijs van 1 miljoen euro is nu nog 650.000 euro over.

Dat heeft volgens Jan Luijks, woordvoerder van de Bommelerwaardse Franciscusparochie, alles te maken met het loskoppelen van de pastorie van de naastgelegen Willibrorduskerk. „Bij de verkoop van kerken en pastorieën op verschillende plaatsen is het streven geweest om dit steeds in één keer te doen. In Hedel is - opnieuw - heel concrete belangstelling voor de kerk. Die proberen we los te verkopen.”

Er was al eerder concrete belangstelling, maar de plannen van de kandidaat-koper vroegen om aanpassingen aan het gebouw die niet langs de monumentencommissie kwamen. Luijks: „Nu zijn we wederom vrij ver met de verkoop.”

Gedwongen verkoop
De Franciscusparochie zegt gedwongen te zijn kerken en pastorieën van de hand te doen vanwege financiële krapte door onder meer teruglopend kerkbezoek en hoge onderhoudskosten. Ook de eis van het bisdom Den Bosch om te komen tot een sluitende begroting speelt mee.

Zaltbommel e.o.