Volledig scherm

Vrijwilligerskorps brandweer Maasdriel is nog op sterkte

KERKDRIEL - Er is slechts ‘zéér beperkt’ sprake van een daling van het aantal vrijwillige brandweerlieden in Maasdriel. Dat stelt het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de CDA-fractie.

De post Maasdriel-West, gevestigd in Hedel, bestaat momenteel uit twintig vrijwilligers. Met nummer 21 er bij - er zijn vergevorderde gesprekken gaande - is deze post op sterkte. Maasdriel-Oost, met de kazerne in Kerkdriel, telt 35 vrijwilligers en zit daarmee aan de ondergrens. Natuurlijk verloop wordt volgens het college opgevangen door de komst van nieuwe vrijwilligers.

Gebrek
Het CDA was ter ore gekomen dat brandweervrijwilligers vanwege bezuinigingen en schaalvergroting kampen met een gebrek aan motivatie en daardoor eerder afhaken. Ook zouden de kleinere posten kampen met een minimale bezetting en uitrusting en zouden de aanrijtijden kunnen oplopen tot een halfuur.

De uitrusting en bezetting van de twee posten in Maasdriel werken volgens B en W niet remmend op de totale uitruktijd. Wel werden in 2015 de aanrijtijden meestal niet gehaald.

Zaltbommel e.o.