Volledig scherm
© Pedro Sluiter Foto

Windpark Bommelerwaard-A2 wil ook turbines in Maasdriel

KERKDRIEL - De provinciale procedure voor drie windmolens langs de A2 bij Zaltbommel schiet op. De initiatiefnemer kijkt nu ook naar Maasdriel. 

De drie geplande windmolens langs de A2 bij Zaltbommel, een initiatief van de Vereniging Windpark Bommelerwaard-A2, komen steeds dichterbij. Het ontwerp-inpassingsplan van de provincie is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten en ligt de komende weken ter inzage. 

Intussen zit de vereniging niet stil. Ook bij de gemeente Maasdriel is een verzoek ingediend voor de bouw van windmolens langs de A2. Hier gaat het om twee exemplaren. Het verzoek is inmiddels afgewezen door burgemeester en wethouders van Maasdriel. Volgens wethouder Gerard van den Anker is er in Maasdriel geen draagvlak voor grote windmolens. 

Provincie

Of de vereniging zich met het Maasdrielse plan, net zoals na de afwijzing van de gemeente Zaltbommel gebeurde,  tot de provincie gaat wenden, is nog niet duidelijk. Daar moet het bestuur nog een besluit over nemen.

Dat de provincie zich in dit dossier weinig aan trekt van de lokale besluitvorming, valt slecht bij menig bestuurder. Maar gedeputeerde Jan Jacob van Dijk (CDA) ziet dat anders. Hij vindt dat de energietransitie in Gelderland nu te langzaam gaat. De lokale politiek laat het te vaak afweten, zei hij eerder. ,,Er is huiver voor de minder populaire oplossingen. Toch hebben we ook die nodig.''

Overigens is de vereniging niet de enige die zich in Maasdriel gemeld heeft. Ook Renewable Factory heeft een plan voor twee molens ingediend. Maar dat is ook afgewezen door het college. Een derde initiatiefnemer heeft wel informatie ingewonnen op het gemeentehuis, maar heeft nog geen concreet verzoek ingediend. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement