Volledig scherm
Still uit het YouTube filmpje

Winst voor Meidoorn en de Bogerd in rioolwedstrijd

KERKDRIEL/ROSSUM - Groep 7/ 8 van De Meidoorn in Kerkdriel en groep 7/8 van De Bogerd in Rossum waren de beste klassen van de wedstrijd die vastzat aan tentoonstelling 'Het Riool Leeft'.

Schoolklassen uit de Bommelerwaard bezochten in januari van dit jaar de tentoonstelling ‘Het Riool Leeft!’ in Pand 9 en in het gemeentehuis van Kerkdriel. Zij leerden daar over het belang van de uitvinding riool. Dat was een tentoonstelling met knopjes waar je aan mocht zitten en met veel opdrachten. Daar was een wedstrijd aan verbonden.

De winnende klassen mochten een rap opnemen met theatergroep Spraakwater. Die is op Youtube te zien.

OOGPUNT Spraakwater Een educatieve videoclip gemaakt door de leerlingen van de basisscholen De Bogerd en De Meidoorn over water, milieu en duurzaamheid. OOGPUNT voert in opdracht van de gemeentes Maasdriel & Zaltbommel iets bijzonders uit op de basisscholen: Spraakwater. Spraakwater is een creatief, zinvol en humoristisch samenwerkingsproject, waarbij leerlingen via een cabaretvoorstelling bewust worden hoe water verankerd is in ons leven. Van H2O tot watersnood, van tsunami tot de deltawerken. Maar vooral ook: wat kun je zelf doen? De druppelende kraan dichtdraaien, je blikje niet op straat gooien... Hierna krijgen de kinderen rapworkshops en maken ze hun eigen videoclip over water. En daar is dit het resultaat van. 'H2O - waterrap! En als je het niet gelooft, heb je water in je hoofd!' http://www.oogpunt.com/#!spraakwater/c22lo

Zaltbommel e.o.