Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Zoveelste plan voor De Koetserij in Paterstraat Kerkdriel

KERKDRIEL - Nóg een keer gaat de gemeente Maasdriel proberen om de situatie rond De Koetserij aan de Paterstaat in Kerkdriel in een bestemmingsplan te gieten.

De tel zijn ze op het Maasdrielse gemeentehuis inmiddels kwijt, zo vaak is er de afgelopen zeven jaar al een plan gemaakt voor het koetsenverhuurbedrijf van Johan Haasnoot aan de Paterstraat. En even vaak zijn die plannen bij de rechter gesneuveld. Het college komt nu met de zoveelste herziening van het bestemmingsplan, waarin alles tot ver achter de komma is uitgewerkt. 

Buurman

Het draait allemaal om het verkeer van en naar De Koetserij. Haasnoot maakt gebruik van een pad dat pal langs de huis van de buurman loop. Die buurman heeft daar last van. Maasdriel doet nu een ultieme poging om de regels zodanig vast te leggen dat Haasnoot zijn bedrijf kan blijven runnen én dat de overlast voor de buurman niet te groot wordt.

Wethouder Gerard den Anker: ,,In de nieuwe herziening van het bestemmingsplan leggen we de huidige situatie vast, verplichten we De Koetserij om op het eigen terrein een geluidsmuur te bouwen en benoemen we exact het aantal vervoersbewegingen.” In de praktijk betekent dit dat Haasnoot maximaal vier paarden mag houden, dat hij niet meer uit mag breiden en dat hij alleen tussen 07.00 en 19.00 uur over het pad langs de buurman mag rijden. Niet meer dan tien keer per dag, en maximaal twee keer met een vrachtwagen. Ook het aantal keren dat met een tractor hooi voor de paarden aangevoerd mag worden, is begrensd. Door deze concrete aantallen in het plan op te nemen, kan de gemeente beter controleren.

Het ontwerpbestemmingsplan komt een dezer dagen ter inzage te liggen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement