Volledig scherm
© Iris van Iersel

Zwembaddiscussie leeft ook buiten colleges

MAASDRIEL - Één nieuw, gezamenlijk bad bij MFC De Kreek. Dat is het plan waar de Maasdrielse politiek in ieder geval blij mee is.

De vrijwilligers van Zwemvereniging Kerkdriel zien daar ook wel iets in. Zaterdagmiddag waren Jacqueline van den Broek en Petra van de Wetering druk in de weer tijdens de laatste dag van de Zwemvierdaagse. “Er was gelukkig animo genoeg voor de Zwemvierdaagse. Toch loopt het aantal leden en vrijwilligers wel terug. Mede daardoor lijkt één centraal bad met samenvoeging van verenigingen ons een prima idee.”

Dennis den Boer komt uit Zaltbommel en gaat regelmatig met zijn gezin in Kerkdriel zwemmen. Zijn kinderen krijgen momenteel zwemles in Zaltbommel. Hij merkt dat de discussie leeft. “Ik begrijp dat de mensen in Kerkdriel er minder moeite mee hebben. Er verandert daar weinig en voor ons veel. Wat mij betreft komt het nieuwe bad gewoon in Zaltbommel en blijven de verenigingen gescheiden. Zaltbommel wil zich profileren als stad met allure- daar hoort een eigen zwembad bij. Daarnaast hoop ik dat er aan de recreatiezwemmers wordt gedacht. Als dat niet zo is, wijken wij in de toekomst uit naar Den Bosch.”

De zwembaddiscussie is ook bekend bij de vrijwilligers. Zij begrijpen de onvrede vanuit een deel van de Zaltbommelse zwemmers wel. “Het is te begrijpen dat ze in Zaltbommel hun eigen bad willen houden. Toch denken wij dat één centraal bad bij het MFC veel voordelen kent. Meer vrijwilligers bijvoorbeeld: die komen we echt te kort.” De Zaltbommelse politiek buigt zich op 20 oktober voor het eerst in het openbaar over het voorstel om het nieuwe gezamenlijke bad bij De Kreek te bouwen.

Zaltbommel e.o.