Volledig scherm
PREMIUM
Het Wijboschbroek moet natter worden. © copyright Marc Bolsius

Aa en Maas wil droogte te lijf gaan in Wijboschbroek

SCHIJNDEL - Zeker 300 hectare leembos in het Wijboschbroek staat er veel te droog bij. De grondwaterstand moet er voor de natuur zeker 25 centimeter hoger komen staan. Waterschap Aa en Maas zoekt agrariërs en eigenaren van bospercelen met populierenproductie op om mee samen te werken.

Waterschap Aa en Maas is de kartrekker van het project ‘Natte natuurparel Wijboschbroek.’ Meer dan tien geleden werd een begin gemaakt met het natter maken van 300 hectare Wijboschbroek in het oostelijk deel van het grote natuurgebied tussen Schijndel en de Zuid-Willemsvaart. Nu worden er plannen gesmeed om ook het westelijk deel van het Wijboschbroek, ook 300 hectare groot, natter te krijgen.

  1. Een dag op zoek naar de Brabantse Big Five: hier móét de kudde zijn
    PREMIUM
    12 uur met...

    Een dag op zoek naar de Brabantse Big Five: hier móét de kudde zijn

    DEN BOSCH - Hoe is dat nou, huisarts zijn, of brandweerman, directeur van een betaaldvoetbalclub? Onze verslaggevers spelen een dagje voor schaduw, kijken een (lange) dienst lang over schouders mee, helpen hier en daar een handje. Om de ziel van het beroep in woorden te vangen. Vandaag: met ecoloog Leo Linnartz op educatieve safari door de Brabantse natuur op zoek naar de Big Five (of Four?) van Brabant.