Volledig scherm
Een van de twee gevonden kittens. © Stichting Zwerfkat Boxtel

Aan boom vastgebonden kittens in Esch wachten op baasje: ‘Anders worden ze opgegeven voor adoptie’

ESCH / BOXTEL – Twee kittens, waarschijnlijk broertjes van elkaar, werden vorige week woensdag aangetroffen bij een moestuin in het Brabantse dorp Esch. Ze waren met een kattentuigje vastgebonden aan een boom. Brenda van de Laak, van Stichting Zwerfkat Boxtel, hoopt dat de eigenaren zich gauw melden.

Toen de dieren naar de stichting gebracht werden, kreeg Van de Laak twee mooie kittens te zien. Ze hadden genoeg gegeten en waren goed verzorgd. Van vlooien en wormen was geen sprake. “Ze zagen er erg goed uit. Het eerste wat ik dacht: waarom zou je die katten willen dumpen?”

Te veel katten?

Van de Laak weet zelf ook niet of de baasjes zelf verantwoordelijk zijn voor de dumping. “Maar we zouden de eigenaren graag willen spreken. Wat zijn de redenen? Misschien hebben ze te veel katten? Het zou ook een financiële kwestie kunnen zijn. Wij weten het ook niet.”

Afwachten tot baasjes zich melden

Tot die tijd verblijven de broertjes – “dat moet haast wel” – bij een gastgezin. Meld niemand zich binnen twee weken, dan worden ze gecastreerd, geënt en gechipt. Vervolgens kunnen de kittens geadopteerd worden. Dat laatste gaat waarschijnlijk gebeuren, denkt Van de Laak. Het lijkt haar onwaarschijnlijk dat de baasjes zich nog melden. “Het is afwachten.”