Volledig scherm
PREMIUM
Meerdere scholen in Meierijstad doen mee aan de landelijke Opschoondag op 29 maart. © Van Assendelft Fotografie

‘Actie in Meierijstad is puur tégen statiegeld’

SCHIJNDEL/VEGHEL - Het proefproject Schoon op de Kaart, waar Meierijstad aan deelneemt, oogst zeker niet alleen maar lof. 

Volledig scherm
Rogier Hörchner: „Laten we maar eens beginnen met het invoeren van statiegeld op álle flesjes en blikjes.” © Ramon Mangold/ Pix4Profs

,,Dit is de zoveelste actie tegen zwerfvuil. Bijna altijd hebben ze wel iets met schoon in de naam, je wordt er  cynisch van.” Met deze woorden reageert de Bredase ‘afval-advocaat’ Rogier Hörchner op het nieuwe proefproject Schoon op de kaart, waar Meierijstad aan deelneemt.

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.