Volledig scherm
Het kaartje waarop de variant door Wijboschbroek in het rood staat aangegeven. © POM

Actie tegen weg door Wijboschbroek, ‘een hobby van asfaltcowboys’

WIJBOSCH - ‘Handen af van het Wijboschbroek'. Zo heet de actie van de Socialistische Partij in de gemeenteraad van Meierijstad. De oppositie verspreidt een flyer bij alle inwoners van Wijbosch. 

Hierin roept de SP op tot actie. ‘Het lijkt erop dat het een hobby is van de asfaltcowboys, steeds meer wegen’, schrijft de SP onder meer. Onlangs werd bekend dat Meierijstad en het Platform Ondernemers Meierijstad (POM) onderzoeken hoe zij de A50 en N279 en de bedrijventerreinen in Veghel beter kunnen ontsluiten. Een weg die vanaf het viaduct bij Retsel in Heeswijk-Dinhter door het Wijboschbroek loopt, is een van de varianten die worden onderzocht. ‘Kilometers weg, nota bene door de kwetsbare natuur van het Wijboschbroek', vindt de SP. 

Deze partij wijst op een eerdere actie in Zijtaart tegen een omleidingsweg van de N279 langs hun dorp: ‘Al eerder lukte het de inwoners van Zijtaart met succes actie te voeren tegen dit plan, nu wij....', schrijven fractieleider Ruud Merks en raadslid Tonnie Wouters. De SP roept inwoners van Wijbosch op om samen in actie te komen tegen een eventuele weg door de rand van het Wijboschbroek. 

De dorpsraad van Wijbosch en oppositiepartij Hart voor Schijndel ageerden eerder ook al fel tegen de plannen voor een weg door het bosgebied Wijboschbroek