Volledig scherm
PREMIUM
© ADR

Actiegroep knokt voor tunnel en treinstation in Helvoirt

HELVOIRT - Een tunnel onder het spoor én een eigen treinstation in Helvoirt. Een actiegroep uit het dorp gaat er met nieuw elan voor knokken.

Het is geen op voorhand tot mislukken gedoemde missie, vindt een groep Helvoirtenaren die ijvert voor een tunnel onder het spoor en een eigen treinstation. Want: overvolle wegen, meer aandacht voor het milieu en de ombouw van de N65 die grote verkeershinder gaat veroorzaken. Een eerdere petitie is afgestoft, een manifest is opgesteld en gemeente, bedrijven en onderwijsinstellingen wordt gevraagd om steun.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."