Het lijkt een onrealistisch beeld. Een foto uit vervlogen tijden. Maar het Mega Piraten Festijn in Maaskantje keert vooralsnog op 16 oktober ‘gewoon’ terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Het lijkt een onrealistisch beeld. Een foto uit vervlogen tijden. Maar het Mega Piraten Festijn in Maaskantje keert vooralsnog op 16 oktober ‘gewoon’ terug. © Jan Zandee/Fotobureau Bolsius

Afgeblazen, aangepast, of verzet. Is er dit jaar nog wat leuks te beleven in de Meierij?

BOXTEL/SCHIJNDEL/SINT-MICHIELSGESTEL - Voor grote festivals gooide corona ook dit jaar roet in het eten. Maar hoe zit het met de kleinere evenementen? Wordt er dit jaar gewoon gejeu‑de‑bould in Esch? Is er kermis in Gemonde? En hoe zit het met het WK Paalklimmen in Wijbosch? Kortom: wat is er nog te beleven in de Meierij deze zomer?

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM
    Onderzoek

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?