Volledig scherm
PREMIUM
Jan Pommer luncht mee met de mannen van de buitendienst van Sint-Michielsgestel . © copyright Marc Bolsius

Afscheid Gestelse burgemeester: Jan Pommer is graag 'mééaander'

Burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel stopt er na 29 jaar mee. Op twee onderwerpen waar Pommer zich hard voor maakte zet Brabants Dagblad de schijnwerper: de politie en de aanpak verwarde mensen.

Daar zit hij dan. Met zijn broodtrommeltje tussen de mannen van de buitendienst in de kantine van de gemeentewerf in Sint-Michielsgestel. Geen alledaags tafereel voor een burgemeester. Maar voor Jan Pommer de normaalste zaak van de wereld. ,,Om de zoveel tijd schuif ik hier bij ze aan. We hebben het bijvoorbeeld over Ajax en die bijzondere voetbalwedstrijd, we praten over zieke familieleden of we vertellen elkaar soms een (schuine) mop. Ondertussen hoor je wat er speelt bij de buitendienst. Ik vind dat erbij horen. Het is mijn levensmotto, ook in mijn werk: ieder mens telt én nabij zijn."

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.